Logo dolnyzemplin.sk

Szobránci Gitármúzeum

A városközponttól kb. 200 méterre és a pravoszláv templom közelében található a Városi múzeum, az egyetlen gitármúzeum Európán és a második a világon. A másik múzeum az amerikai Nashville-ben található.

Az 1947 - 1980 közötti időszak gyűjteményei.

A látogatók szinte teljes (kb. 200 darab) elektronikus gitárgyűjteményt tekinthetnek meg az 1947 és 1980 közötti időszakból. A Szobránci (Sobranec) Gitármúzeum feltérképezi a Csehországi elektrofonikus gitárok fejlődését és gyártását a második világháború után. Ma hihetetlen 1100 kiállítási tárgyat rejt. A galéria eddig 200 gitárt, billentyűs hangszert, erősítőt és korabeli tárgyat tett elérhetővé a látogatók számára, amelyek eseményeket és a kor egyedi atmoszféráját idézik fel.

A legértékesebb kiállítási tárgyak

A legértékesebb kiállítási tárgy a cseh Gracioso gitár, amelyen George Harisson kezdte pályafutását. Olyan ritka darabok is megtalálhatóak itt, amelyeket az Olympic együttes énekese Petr Janda, a Tublatanka együttes énekese Maťo Ďurinda és a szlovák zenei élet más személyiségei adományoztak a múzeumnak. A kiterjedt képanyag is az állandó kiállítás része. Érdemes megnézni a legendás Beatles együttes születésének, fejlődésének és korszakainak teljes dokumentációját, magyarázatot nyújtva azokról a gitárokról, amelyeken a liverpooli négyes játszott a legnagyobb dicsőség idején.

A múzeum tevékenységéhez egy kerámia műhely is tartozik, ahol a látogatók kipróbálhatják az agyaggal való közvetlen érintkezést és annak formázását.


Nyitvatartási idő:

13.00 - 17.00 , kivéve hétfőn és szombaton. Belépési díj: önkéntes

 

Kapcsolat:

Adresa:
Gitarové múzeum, Gorkého 9, 073 01  Sobrance

Web:
www.gitarovemuzeum.sk

Telefón:
0902 370 909

E-mail:
info@gitarovemuzeum.sk
 

Fotoalbum k článku

Súvisiace články

Beňatinská veľryba
Beňatinská veľryba (natural monument)
Csillagvizsgáló
GITAROVÉ MÚZEUM SLOVAKIA
Guitar museum Slovakia
Honismereti múzeum Tőketerebes
Hvezdáreň v Michalovciach
Kastély
Kaštiele a kúrie
Kúpaliská a bazény
Lidos and pools
Literárne múzeum Pavla Horova
P. Horov Irodalmi múzeum
Strandok és uszodák
További múzeumok
Vadászfalvi cethal
Vlastivedné múzeum v Trebišove
Zempléni múzeum Nagymihályban
Zemplínske múzeum v Michalovciach
Ďalšie múzea

Mapa a body záujmu

Videá z regiónu