Logo dolnyzemplin.sk

Agroturizmus

Alsó-Zemplén (Dolný Zemplín) területe természeténél fogva eleve az agroturizmus és a falusi turizmus fejlesztésére irányul. A lovas turizmus, ill. sportlovaglás (lovarda, fitneszlovaglás, hippoterápia) kiegészítő szolgáltatásokként jelennek meg a falusi turizmus és az agroturizmus központjaiban.

Horka (Hôrka) Hipocentrum, Széles-tó (Zemplínska Šírava) 

A Hipocentrum lovarda lovaglásra irányuló turisztikai szolgáltatásokat kínál. A lovaglásban kezdő látogatók számára vezetett lovaglás áll rendelkezésre. A két szabadtéri lovarda, 40x30m és 40x60m, az igényesebb látogatók számára lett tervezve, akik már tapasztalatokkal rendelkeznek a lovak terén, és tapasztalataik szerint önállóan szeretnének lovagolni. Ha valaki a lovaglást szeretné elsajátítani, lovastanóra is szerepel a kínálatban egy oktatóval, akinek feladata, hogy bemutassa a lovaglás alapjait minimum 7 órában.

Azon látogatók, akik szeretnének a Széles-tó (Zemplínská šírava) körül sétálni, igénybe vehetik a lovarda körüli sétát kísérővel.

Cím: Ing. Ladislav Varga, 072 31, Vinné 14, okres Michalovce
Tel.: +421-905-539508
E-mail: info@hipocentrum.sk  
Web: http://www.hipocentrum.sk 

Nová zem Rancs, Sárosmező (Blatná Polianka) 

A szobránci (Sobrance) járásban fekvő Sárosmező (Blatná Polianka) község végében található, mely kb. 10 km délre van Nagymihályt (Michalovce) – Szobránct (Sobrance) összekötő az E50-es főúttól. A Nová zem (fordításban: új föld) Rancs a nyugalom, pihenés és relaxáció helye az ormitológiailag jelentős Ungszennai halastavak (Senné rybníky) közelében.

A Rancs helységei igénybe vehetők iskolai kirándulások, céges rendezvények, családi ünnepek vagy sütögetés céljából. A látogatóknak kipróbálhatják a lovagolást, lőhetnek légfegyverből, körhintázhatnak, játszhatnak a röplabdapályán vagy egyszerűen csak pihenhetnek a gyönyörű természet kellemes környezetében.

Cím: Blatná Polianka 53
Tel: +421-908 - 179 255
E-mail: info@rancnovazem.sk
Web: http://www.rancnovazem.sk/ 

Szakközépiskola Perbenyik (Pribeník)

A perbenyiki (Pribeník) lóverseny évről évre vonzóbb rendezvénnyé válik nemcsak a sportkedvelő nézők szempontjából. Erre a rendkívüli vasárnap délutáni rendezvényre a közösségi élet jelentős képviselői is szívesen ellátogatnak, akiket a gyönyörű környezet mellett lenyűgöz a kitűnő hangulat is, mely a versenyek alatt érezhető. A díjugrató lovasversenyek a perbenyiki (Pribeník) Szakközépiskola udvarán valósulnak meg általában május hónapban. 

Tel.: +421 - 56 - 6285020
Web: www.soupopribenik.edu.sk 

 

Počatko lovas csapat 

A lovas csapat a Szlovák Lovas Szövetségben bejegyzett társaság, mely díjugratással foglalkozik, de a turisták számára lehetőséget kínál lovaglásra is. 

Adresa: Počatko Štefan, Brezová 10, 071 01 Michalovce
Tel.: +421 - 905 - 425 506, +421 - 56 - 64 31 861

 

MADA Sportklub 

A lovas csapat a Szlovák Lovas Szövetségben bejegyzett társaság, mely a turisták számára lehetőséget kínál lovaglásra is.

Cím:  Mgr.Martin Bulík, Komenského 20, 071 01 Michalovce
Tel.: +421 - 905 - 284 244
 Fax: +421 - 56 - 64 20 780
 E-mail: mbulik@stonline.sk

Fotoalbum k článku

Súvisiace články

Agroturistika
CHKO Latorica
Cycling routes
Cyklotrasy
Educational trails
Folyók, vízitúrák
Holiday camps and Auto campings
Kempingek és faházikók
Kempy a chatové osady
Kerékpárutak
Landscape Protected area Latorica
Latorca Tájvédelmi Terület
Náučné chodníky
Plavba loďou
Rural tourism
Senianske rybníky
Senianske rybníky (PLA)
Tanösvények
Vodné toky, splavovanie riek

Mapa a body záujmu

Videá z regiónu