Martin Petrík v Hoteli Mousson****
Koniec aktivity: 28.05.2015 21:59:00 hod.
V rámci projektu Slovensko na tanieri, ktorý pripravila spoločnosť Milton Gastro & Services v spolupráci s Hotelom Mousson****, k nám do reštaurácie postupne zavítajú šéfkuchári z rôznych regiónov Slovenska, aby sa s nami podelili o vedomosti a skúsenosti v gastronómii na Slovensku. Súčasťou hosťovania bude aj príprava autentických pokrmov, ktorými sa jednotliví šéfkuchári budú u nás prezentovať.
Prvou vzácnou návštevou u nás bude Martin Petrík, ktorý varil na slávnostnom bankete pre anglickú kráľovnú Alžbetu II., na stretnutí Bush – Putin, v jeho réžii bol slávnostný raut pre španielskeho kráľa Juana Carlosa II. i obed pre 2 000 hostí na Medzinárodnom summite NATO.
Účinkoval v reláciách Teleráno TV Markíza, Tajomstvo mojej kuchyne STV, Babinec STV, Vitajte doma STV, Kuchársky duel STV. Je doma v medzinárodnej i tématickej kuchyni, baví ho front cooking, ba ovláda aj súčasnú gastronomickú alchýmiu – molekulárnu kuchyňu.
Pre našich hostí pripraví chutné Prešporské menu.
V prípade dobrého počasia Vás v stredu 27. 5. 2015 o 17:00 hod. pozývame aj na obľúbenú Grilovačku na letnej terase, na ktorej nám určite predvedie niečo zo svojho kuchárskeho umenia.
Prípadné rezervácie: info@hotelmousson.skalebo 0918 185 185
Prešporské menu v hoteli Mousson****
Vážení hostia,
Bratislava sa nachádza na križovatke niekoľkých kultúr, ktoré by sme Vám radi priblížili prostredníctvom ponúknutých jedál.
Spojili sme nové a staré a z dobových receptov v „novom kabáte“
sme pre Vás zostavili
Prešporské menu:
Studené predjedlo - Šalát Unger Au
30g Restované kačacie prsičká (Sous Vide – vákuovo pripravované)
100g Miešaný listový šalát so cherry paradajkami a pošírovanou zelenou špargľou
20g Dressing z vínneho octu, lesného medu a olivového oleja
Polievka
0,25l /7/ Zemiakový krém s ovocným octom, bylinkami a údeným bravčovým kolienkom
Hlavné jedlo - Opitá bravčovina a la Schöne Loty
150g /7,10/ Medajlónky z bravčovej panenskej marinovanej v slivovici,
demi-glace omáčka so sušenými slivkami
200g Na masle restovaný listový špenát a fritované zemiakové bliny
Dezert - Somlói galuska
70g /1,3,7/ Dvojfarebné piškótové cesto s vanilkovým a čokoládovým krémom,
čokoládová poleva, strúhané vlašské orechy a čiapočka šľahačky
Šéfkuchár
Martin Petrík
V Bratislave, 15. 05. 2015