Logo dolnyzemplin.sk

Martin Petrík v Hoteli Mousson****

Srdečne Vás pozývame v dňoch 25. až 28. 5. 2015 na obedové menu do Hotela Mousson****, ktoré pre Vás pripraví známy šéfkuchár Martin Petrík v spolupráci s tímom našich kuchárov.
Začiatok aktivity: 24.05.2015 22:00:00 hod.
Koniec aktivity: 28.05.2015 21:59:00 hod.

V rámci projektu Slovensko na tanieri, ktorý pripravila spoločnosť Milton Gastro & Services v spolupráci s Hotelom Mousson****, k nám do reštaurácie postupne zavítajú šéfkuchári z rôznych regiónov Slovenska, aby sa s nami podelili o vedomosti  a skúsenosti v gastronómii na Slovensku. Súčasťou hosťovania bude aj príprava autentických pokrmov, ktorými sa jednotliví šéfkuchári budú u nás prezentovať.

Prvou vzácnou návštevou u nás bude Martin Petrík, ktorý varil na slávnostnom bankete pre anglickú kráľovnú Alžbetu II., na stretnutí Bush – Putin, v jeho réžii bol slávnostný raut pre španielskeho kráľa Juana Carlosa II. i obed pre 2 000 hostí na Medzinárodnom summite NATO.

Účinkoval v reláciách Teleráno TV Markíza, Tajomstvo mojej kuchyne STV, Babinec STV, Vitajte doma STV, Kuchársky duel STV. Je doma v medzinárodnej i tématickej kuchyni, baví ho front cooking, ba ovláda aj súčasnú gastronomickú alchýmiu – molekulárnu kuchyňu.

Pre našich hostí pripraví chutné Prešporské menu.

V prípade dobrého počasia Vás v stredu 27. 5. 2015 o 17:00 hod. pozývame aj na obľúbenú Grilovačku na letnej terase, na ktorej nám určite predvedie niečo zo svojho kuchárskeho umenia.

Prípadné rezervácie: info@hotelmousson.skalebo 0918 185 185

 

 

Prešporské menu v hoteli Mousson****

 

Vážení hostia,

Bratislava sa nachádza na križovatke niekoľkých kultúr, ktoré by sme Vám radi priblížili prostredníctvom ponúknutých jedál.

Spojili sme nové a staré a z dobových receptov v „novom kabáte“

sme pre Vás zostavili

 

Prešporské menu:

 

 

Studené predjedlo - Šalát Unger Au

30g  Restované kačacie prsičká (Sous Vide – vákuovo pripravované)

100g Miešaný listový šalát so cherry paradajkami a pošírovanou zelenou špargľou

20g Dressing z vínneho octu, lesného medu a olivového oleja

 

Polievka

0,25l /7/ Zemiakový krém s ovocným octom, bylinkami a údeným bravčovým kolienkom

 

Hlavné jedlo - Opitá bravčovina a la Schöne Loty

150g /7,10/ Medajlónky z bravčovej panenskej marinovanej v slivovici,

demi-glace omáčka so sušenými slivkami

200g Na masle restovaný listový špenát a fritované zemiakové bliny

 

Dezert - Somlói galuska

70g /1,3,7/ Dvojfarebné piškótové cesto s vanilkovým a čokoládovým krémom,

čokoládová poleva, strúhané vlašské orechy a čiapočka šľahačky

 

Šéfkuchár

Martin Petrík

V Bratislave, 15. 05. 2015

 

Mapa a body záujmu

Videá z regiónu